Στους πρόποδες του Παρνασσού, κάτω από τους Δελφούς και με θέα τον ελαιώνα της Άμφισσας, δεσπόζει το γραφικό χωριό Χρισσό. Εκεί, στο καλύτερο κομμάτι του αμφισσαϊκού κάμπου, βρίσκονται τα
“Κτήματα Δελή”, η επιχείρηση της οικογένειας Δελή, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή βιολογικών ελαιών και ελαιολάδου.
Ο Γιάννης και ο Παναγιώτης θαυμάζοντας από παιδιά την αφοσίωση του πατέρα τους Πέτρου στη γη, τα κτήματα και τις ελιές, έμαθαν κοντά του και συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση, πάντα υπό την καθοδήγηση του πατέρα τους, φέρνοντας νέες ιδέες και τεχνοτροπίες, με στόχο την παραγωγή ποιοτικών και εξαιρετικά γευστικών προϊόντων!
Ξεκινώντας το 1980 μόλις με λίγα κτήματα στην κατοχή του, αλλά με σιγουριά και πάθος για το πολύτιμο και ευλογημένο αυτό δέντρο, ο Πέτρος Δελής ήταν ο πρώτος στην περιοχή που το 1997 ξεκίνησε την παραγωγή αποκλειστικά βιολογικών ελιών, χωρίς τη χρήση τεχνικών μέσων, με σύμμαχο τον καιρό, τη γη, τις γνώσεις του αλλά και όπως αποδείχτηκε με τα χρόνια κυρίως της οικογένειας του.
Η νέα γενιά, ο Γιάννης και ο Παναγιώτης ονόμασαν την επιχείρηση Delia Olives, ένα όνομα που για τους ίδιους σημαίνει πολλά. Συνδυάζει το όνομα της οικογένειας με την ελιά, αλλά και με τον πλέον διαδεδομένο όρο deli/delicatessen , θέλοντας να υπογραμμίσουν το όραμα τους για ένα εξαιρετικό προϊόν που θα ξεχωρίσει.