Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Στους πρόποδες του Παρνασσού, κάτω από τους Δελφούς και με θέα τον ελαιώνα της Άμφισσας, δεσπόζει το γραφικό χωριό Χρισσό. Εκεί, στο καλύτερο κομμάτι του αμφισσαϊκού κάμπου, βρίσκονται τα
“Κτήματα Δελή”, η επιχείρηση της οικογένειας Δελή, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή βιολογικών ελαιών και ελαιολάδου.

Ο Γιάννης και ο Παναγιώτης θαυμάζοντας από παιδιά την αφοσίωση του πατέρα τους Πέτρου στη γη, τα κτήματα και τις ελιές, έμαθαν κοντά του και  συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση, πάντα υπό την καθοδήγηση του πατέρα τους, φέρνοντας νέες ιδέες και τεχνοτροπίες, με στόχο την παραγωγή ποιοτικών και εξαιρετικά γευστικών προϊόντων!

Ξεκινώντας το 1980 μόλις με λίγα κτήματα στην κατοχή του, αλλά με σιγουριά και πάθος για το πολύτιμο και ευλογημένο αυτό δέντρο, ο Πέτρος Δελής ήταν ο πρώτος στην περιοχή που το 1997 ξεκίνησε την παραγωγή αποκλειστικά βιολογικών ελιών, χωρίς τη χρήση τεχνικών μέσων, με σύμμαχο τον καιρό, τη γη, τις γνώσεις του αλλά και όπως αποδείχτηκε με τα χρόνια κυρίως της οικογένειας του.

Η νέα γενιά, ο Γιάννης και ο Παναγιώτης ονόμασαν την επιχείρηση Delia Olives, ένα όνομα που για τους ίδιους σημαίνει πολλά. Συνδυάζει το όνομα της οικογένειας με την ελιά, αλλά και με τον πλέον διαδεδομένο όρο deli/delicatessen , θέλοντας να υπογραμμίσουν το όραμα τους για ένα εξαιρετικό προϊόν που θα ξεχωρίσει.

20161002_151102
20161002_151313
20140830_141304

Φτιάχνουν μερακλίδικες γλυκόπικρες ελιές Αμφίσσης τσακιστές με λεμόνι, με ή χωρίς αλάτι, και Καλαμών ξιδάτες ή και όχι, και για λαδολιές κρατάνε τις κορωνέικες, από τις οποίες παράγουν λάδι πιπεράτο και αγουρέλαιο δυνατό. Καλλιεργούν περί τα 100 στρέμματα ελιές, γύρω στα 2.500 δέντρα, πιστοποιημένα στη ΔΗΩ από το ’97.

Το ελαιόλαδο που παράγουν μέχρι και πριν μερικά χρόνια κάλυπτε τις ανάγκες της οικογένειας και κοντινών φίλων. Με την απόκτηση νέων κτημάτων και τη φύτευση νέων ελαιών, επιτεύχθηκε ο πρώτος στόχος των νεότερων μελών της οικογένειας. Η παραγωγή ελαιολάδου αυξήθηκε και πλέον είναι διαθέσιμο για το κοινό. Το όνομα του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το “Delia”

Τα προϊόντα της Delia Olives θα τα βρείτε στις βιολογικές αγορές :

  • Δευτέρα: Περιστέρι/Κηφισιά
  • Τρίτη: Ψυχικό/Ηράκλειο
  • Τετάρτη: Πειραιάς/Ηλιούπολη
  • Πέμπτη: Γέρακας/Φάληρο
  • Παρασκευή: Καισαριανή/Χολαργός
  • Σάββατο: Ίλιον/Βούλα