ΕΛΙΕΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ

Από τα μέσα Οκτωβρίου και έπειτα συλλέγονται οι πρώτες πράσινες άγουρες ελιές. Όλες οι ελιές, όταν είναι άγουρες, είναι πράσινες. Η μεταβολή στο χρώμα τους γίνεται σταδιακά, ανάλογα με το στάδιο ωρίμασης.

Οι πράσινες ελιές περιέχουν λιγότερο ελαιόλαδο. Έτσι εξηγείται η έντονη γεύση τους, η ελαφριά πικράδα τους αλλά και η σφιχτή και κρουστή σάρκα τους.

5,00  – 7,00  /Kg

ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ

Οι Μαύρες ελιές Αμφίσσης ή Κονσερβοελιές μαζεύονται από τα μέσα Δεκεμβρίου έως και τις αρχές Μαρτίου, όταν έχουν πάρει το μελανό χρώμα τους πάνω στο δέντρο. Συντηρούνται σε αλατόνερο (άλμη) για μερικές εβδομάδες και μετά γίνονται ξιδάτες ή συντηρούνται σε λάδι.

Έχουν γεύση ελαφρώς αλμυρή και ήπια πικάντικη.

5,00  – 7,00  /Kg

ΞΑΝΘΕΣ ΕΛΙΕΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ

Οι Ξανθές ελιές “Άμφίσσης” (Blonde Olives Amfissis) είναι εξαιρετικής ποιότητας ελληνικές επιτραπέζιες ελιές. Έχουν ωοειδές σχήμα με συνεκτική υφή και ξανθό-κοκκινωπό χρώμα. Οι ελιές αυτές καλλιεργούνται αποκλειστικά στον κάμπο της Άμφισσας.

Οι Ξανθές ελιές είναι ημι-ώριμες ελιές και συλλέγονται τέλη Οκτωβρίου έως τέλη Νοεμβρίου.

6,00 /Kg

ΕΛΙΕΣ ΘΡΟΥΜΠΕΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ "ΣΤΑΦΙΔΑΤΕΣ"

Οι ελιές Θρούμπες ή ζαρωμένες είναι πλήρως ώριμες ελιές που ωριμάζουν και ζαρώνουν πάνω στο δέντρο. Τα δίχτυα τοποθετούνται κάτω από τα δέντρα και οι ελιές πέφτουν όταν είναι πλήρως ώριμες. Στη φυσική τους μορφή είναι εντελώς ζαρωμένες, γεμάτες πτυχώσεις.

Τοποθετούνται ανά στρώσεις σε αλάτι και μετά από μερικές μέρες είναι έτοιμες για βρώση. Συσκευάζονται σε ελαιόλαδο για να δημιουργήσουν μια ευχάριστη πικράδα και ένα αλμυρό τελείωμα.

Οι περισσότερες ελιές θρούμπες προέρχονται από την Άμφισσα.

6,00  /Kg